"> Mire figyeljen készülék vásárlásnál és telepítésnél – Klima Kovács 24 Kft.

Mire figyeljen készülék vásárlásnál és telepítésnél

2021.10.14.
Számla, Telepítési Tanúsítvány, Jótállási jegy, Beüzemelési jegyzőkönyv, Karbantartási jegy

Ezen dokumentumok meglétének hiánya, befolyásolhatja a vásárolt készülék Jótállási érvényességét!

 

A klímagázokat tartalmazó, helyszíni hűtőköri szerelést igénylő Termékek beüzemelését, szerelését és karbantartását, a 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet alapján, kizárólag „képesített személy” végezheti el,  valamint a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál (NKVH)regisztrált Forgalmazásra jogosult vállalkozás adhat el,  számlával igazoltan, Telepítési Tanúsítvány csatolásával.

 

A Forgalmazásra jogosult vállalkozás ellenőrzését a Vállalkozás adószáma beírásával az NKVH oldalán ellenőrizheti:

https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php

 

 

Telepítési Tanúsítványt a Forgalmazásra jogosult vállalkozás egy egyedi azonosító vonalkóddal generáltan lát el a NKVH rendszeréből. A vásárlást igazoló számla egyedileg ehhez a Telepítési Tanúsítványhoz tartozik!

 

A Telepítési Tanúsítvány  I.rész/a)

kitöltésével és aláírásával Ön nyilatkozik arról, hogy az ott leírtak szerinti jogszabályoknak megfelelően a berendezést képesített vállalkozással fogja felszereltetni és Ön egyben nyilatkozik és hozzájárul, hogy a forgalmazó az Ön adatait megismerje, kezelje valamint nyilvántartsa.

MINTA

Telepítési tanusítvány

Telepítési Tanúsítvány minta

 

A Telepítési Tanúsítvány I. rész/b)

kitöltése a Forgalmazásra jogosult vállalkozás feladata, melyben a Vállalkozás adatai és egyedi F-Gáz ügyfelazonosítója szerepel. A vásárolt berendezés adatait  egy táblázatban tüntetik fel.

Az értékesítés dátuma, valamint a Forgalmazásra jogosult vállalkozás aláírása és pecsét lenyomata  mindenképp legyen kitöltve, mivel ezek hiányában a képesített vállalkozás szerelője nem tudja hivatalosan az NKVH rendszerében regisztrálni  és felszerelni a klíma berendezést!

A Telepítési Tanúsítvány nyomtatványból Önnek egy példányt kell kapnia, amit a telepítéskor a képesített vállalkozás szerelőjének kell átadnia.

Abban az esetben, mikor Ön egy céget bíz meg készülék beszerzés és telepítéssel, nem kell kapnia Telepítési Tanúsítványt, mivel a cég a Forgalmazásra jogosult vállalkozás is egyben.

A vásárolt klíma berendezést csak képesített vállalkozás szakembere által szereltetheti és üzemeltetheti be. A  képesített vállalkozás jogosultságát, adószámuk beírásával, az NKVH oldalon ellenőrizheti:

https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php

 

Telepítési Tanúsítvány II. rész 

kitöltése a képesített vállalkozás, képesített szerelőjének a feladata.

 

A Telepítési Tanúsítvány  II. rész  

aláírásával, Ön elfogadja a telepített klímaberendezés szakszerű beüzemelését.

 

A Telepítési Tanúsítványt a képesített vállalkozás irattározza.

 

A vásárolt klíma berendezések mellé tartozik egy Beüzemelést igazoló nyomtatvány és Jótállási jegy, erre különösen figyeljen, hogy ne felejtsék el kitölteni, mert ez a berendezés jótállásának egyik feltététele!

 

Mindenképp figyeljen az aktuális karbantartások meglétére a jótállási időn belül, amit számlával és a Karbantartási jegyzőkönyv kitöltésével igazoltan csak képesített vállalkozás végezheti el!

 

 

 

További cikkeink